Virtuele Races, hoe wed je erop?

Het wedden op virtuele races is tegenwoordig mogelijk. Het zorgt voor een stijgende spanningsboog en maakt de races nog interessanter. Om de drie minuten is er wel een race waar je geld aan kunt verdienen. In deze tekst leggen we je uit waar en hoe je kunt inzetten op virtuele (sport)races.

Aanbieders van Virtuele Races

Het gokken op bijvoorbeeld virtuele paardenraces kan bij verschillende aanbieders. Websites als Carousel of Cirus bieden je de mogelijkheid om hierop te wedden. Dit zijn de doorsnee websites, al is het voordeel hiervan dat je ook andere spellen kunt spelen. Bevalt het wedden virtuele (sport)races je niet, kun je eenvoudig overstappen naar andere, wellicht realistisch, spellen.

Voordelen van Virtuele Races

Het lijkt misschien niet zo interessant om op virtuele races in te zetten, maar toch heeft het ook zijn voordelen. Door de snelle opeenvolging van de evenementen kun je namelijk om de drie minuten opnieuw op een virtuele race inzetten. Daarnaast zijn virtuele spellen heel laagdrempelig. Je hoeft alleen de race te selecteren en de winnaar aan te klikken. Uiteraard kun je ook op de nummer twee en drie inzetten. Zo kun je op een regenachtige dag zomaar besluiten om thuis te blijven en achter de laptop te kruipen in plaats van zeiknat te regenen bij de paardenbaan.

Hoe werkt het?

Je gaat allereerst naar één van de sites die aangeboden wordt. Dit kunnen pagina’s zijn als carousel.be of cirus.be, maar er zijn wellicht nog tal van websites die deze diensten aanbieden. Vervolgens selecteer je de race en de persoon waarvan jij denkt dat hij of zij gaat winnen. Daarna volg je de race op een livestream die je aangeboden wordt en kijk of jouw prognose juist blijkt te zijn. Een kind kan de was doen. Je kunt overigens ook meerdere evenementen in één weddenschap stoppen om zo meer geld te winnen.

Wedden op Virtuele Paardenraces

Eerder legden we je al uit hoe het gokken op virtuele races werkt, maar het is ook interessant om te weten dat deze spellen vaak zeer gedetailleerd zijn. Zo kun je zelf beslissen op welk continent de race gereden wordt, maar ook heb jij de macht om te kiezen op welke ondergrond er wordt gereden. Zo kun je bijvoorbeeld op gras, gravel of modder rijden. Daarnaast hebben de verschillende paarden allerlei een andere conditie. Het is dus heel belangrijk welk paard jij selecteert. Ook de trainers, die allemaal opgesplitst kunnen worden in verschillende gradaties, kunnen een doorslaggevende factor zijn. Je bent als het ware manager over een virtuele race. Net als in een computerspel.

virtuele paardenwedden

Geen fraude

Als de race voorbij is zie je meteen met een screenshot van de finish. Op een lijst die vervolgens op je beeldscherm tevoorschijn komt, zie je welke paarden hebben gewonnen en of jij tot de gelukkige behoort. Zo wordt dus voorkomen dat er gefraudeerd wordt of dat spelers websites gaan verdenken van enige fraude. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken. Het mag dan een virtuele race zijn, het geld is levensecht.
De legale Belgische aanbieders van Virtuele Races staan onder controle van de Belgische Kansspelcommissie.